Popularność produktów tradycyjnych rośnie z roku na rok, nie tylko wśród konsumentów, ale też wśród producentów. Coraz częściej robiąc zakupy zwraca się uwagę nie tylko na wygląd, ale przede wszystkim na jakość i smak wybieranych potraw. Boczek rolowany, powidła śliwkowe bez cukru czy pierogi drożdżowe to zwycięskie produkty ubiegłorocznej edycji konkursu o Laur Marszałka. Jakie smakołyki zostaną wyróżnione w tym roku? Przekonamy się już niedługo. Właśnie ruszyła IX edycja konkursu.
Do udziału w nim zachęca marszałek województwa mazowieckiego Adam Struzik
Ci, którzy nie skorzystali jeszcze z szansy zaprezentowania swoich wyrobów, mogą to zrobić do 29 lutego. Do tego czasu można przesyłać zgłoszenia. Wystarczy wypełnić formularz dostępny na stronie Sekretariatu Regionalnego KSOW Województwa Mazowieckiego i przesłać go na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa.







Napisz komentarz
Komentarze